Boeren BengelsGroene Gezonde Kinderopvang
 

Groene Gezonde Kinderopvang

Groene Kinderopvang

De rust en ruimte die de landelijke omgeving biedt sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen. De bezoekjes en de dagelijkse verzorging van onze eigen dieren en planten hebben een grote meerwaarde op hun ontwikkeling. Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen zich in regelmatig contact met de natuur en natuurlijke elementen, gezonder en evenwichtiger kunnen ontwikkelen.

We hebben kippen, poezen en een hond. In de toekomst hopen we wat meer dieren te hebben. Dieren beïnvloeden de sociale ontwikkeling van kinderen; zij bieden gespreksstof en kinderen zoeken sneller toenadering als er een dier bij betrokken is, omdat een dier niet oordeelt. Ook onthouden kinderen meer over onderwerpen waar zij emotioneel bij betrokken zijn. Ondanks de angst voor allergieën heeft fysiek contact met dieren een positieve invloed. Het aaien van een dier werkt rustgevend en kan zelfs de hartslag en bloeddruk verlagen. Natuurlijk is er altijd toezicht als we de dieren bezoeken en letten we op veiligheid en hygiëne. 


Gezond Voedingsbeleid

Het aanleren en voorleven van een gezonde leefstijl vinden wij belangrijk bij de Boeren Bengels. Naast voldoende beweging hechten wij veel waarde aan gezonde voeding. Goede eetgewoonte bestaan uit een gezonde basis met af en toe iets extra’s zodat een kind veel verschillende smaken proeft, het extra’s echt bijzonder blijft, er geen overdosis aan keuzes zijn en de maaltijden aantrekkelijk gepresenteerd worden.

Boeren Bengels verzorgt  de fruit- en groentesnacks en de broodmaaltijd. Alle kinderen krijgen op deze manier hetzelfde aangeboden. Er worden zoveel mogelijk fruit en groente uit eigen tuin gebruikt, indien voorradig.

Bij de fruit/groenten tussendoortjes en de broodmaaltijd krijgen kinderen water, thee (eventueel op smaak gemaakt met citroen, limoen of munt) en melk. We gebruiken zoveel mogelijk gezond broodbeleg zoals: zuivelspread, groentespread, pindakaas, hüttenkäse, appelstroop, aardbeienjam, kipfilet, aardbeien, ei, tomaat of komkommer.