Boeren BengelsGroene Gezonde Kinderopvang
 


Talentontwikkeling en kindercoaching

Wanneer je kind zich goed voelt en vertrouwen heeft gevonden, durft het er zelfstandig op uit te trekken en de wereld om zich heen te ontdekken. Dit gaat op het tempo wat je kind aangeeft. Om je kind verder te laten ontwikkelen bieden wij speelse thema's aan waarbij kinderen uitgedaagd worden om al hun talenten te ontwikkelen, samen te spelen en samen te werken.

Iedere 4-6 weken wordt er gewerkt aan een bepaald thema. Als ouder/opvoeder word je hiervan op de hoogte gebracht met een nieuwsbrief. Hiervoor wordt de groepsruimte ook sfeervol ingericht. Kinderen komen dagelijks in aanraking met dat thema door bepaalde activiteiten zowel binnen als buiten, boekjes die voorgelezen worden, bijvoorbeeld van De TalentenVlinder, met bijbehorende Doe-boeken. Er wordt bij het aanbieden van activiteiten gelet op de talentontwikkeling op de volgende gebieden:

  • (Voorbereidend) Taal
  • (Voorbereidend) Rekenen
  • Creatief
  • Muziek
  • Sport en spel
  • Natuur
  • Sociaal emotioneel, ken jezelf
  • Samenwerking en drama

Voorbeelden van thema’s zijn: Moesstruinen, Boerderijdieren, Wereldvriendjes maken, Het grote onderwater avontuur, Indianen, De brandweer en het (Knuffel) Ziekenhuis. Verder sluiten wij aan bij de nationale voorleesdagen en jaarlijkse feesten, etc. We kijken wat er bij de kinderen op dat moment leeft en daar zoeken wij een leuk thema bij.

Creatief betekend voor ons, knutselen, kleien ect, activiteiten die wekelijks plaatsvinden maar creatief is ook inspelen op het moment waardoor er een andere activiteit ontstaat. Fantasie vinden wij belangrijk en kan door van alles worden geprikkeld. Wij vinden het geweldig om te zien hoe voorwerpen veranderen van functie. Tijdens vrij spel ontdekken en leren kinderen, vrij spel is een belangrijk element en gaat grotendeels voor op de aangeboden activiteit. 

kijk voor meer informatie en thema's op de site van De TalentenVlinder.

Meer informatie Talentontwikkeling


Je kunt je als ouder soms machteloos voelen als je ziet dat jouw kind niet lekker in haar/zijn vel zit. We streven ernaar om kinderen weer snel in zichzelf te laten geloven. De nadruk ligt altijd op wat het kind wel kan in plaats van te focussen op wat het kind niet kan. Samen met je kind kijken we hoe we negatieve gedachten en gedragingen om kunnen buigen naar positieve ondersteunende gedachten. Vaak is na een paar sessies al duidelijk resultaat merkbaar. Wij zijn gespecialiseerd om kinderen te leren omgaan met hooggevoeligheid, maar we begeleiden ook bij het uiten van emoties, leren samen spelen, faalangst en geven we mindfulness aan kinderen. Meer informatie vind je op de site van De TalentenVlinder. Daarnaast sluiten we natuurlijk ook aan bij bestaande behandelingsplannen.


Informatie kindercoaching